Rotating Wind Shelter, Blackpool

November 14, 2008 at 3:24 pm (Focus II)

Wow! This is an 8metres tall Wind Vane which has a 4metres turntable located at Blackpool’s newly regenerated South Shore Promenade.
.
It is actually designed to act as a wind vane by rotating the structure to the direction of the prevailing wind coming from the sea and also protecting people or occupants sitting at the base of the huge wind vane from the strong winds. Therefore providing them shelter in a sculptural way.

I think its an amazing concept and very playful too. It makes a good interaction between people and natural element too.
.
Designed by McChesney Architects and also won Civic Trust Award 2008 by RIBA
source: http://www.mcchesney.co.uk/Blackpool.htm
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: